Om företaget

Funäsdalens Tårtdesign drivs av mig, Andrea Skott Dahlgren. Jag stortrivs i min hembygd och när inte tårtverkstaden är i full gång älskar jag livet till fjälls, i ett par löparskor, på ett par skidor, med vandringskängor eller på turskidor med lunchen i en säck på ryggen.

Direkt efter studenten 2011 grundades företaget vilket gör att detta blir mitt sjätte år som egen företagare. Jag har under två sommarsäsonger arbetat som bagare och konditor på Gotland, ett år som konditor i Norge och där emellan har jag varierat tårtbakning med restaurangjobb och längdskidskola. Jag är utbildad bagare och konditor via Jb kompetens. Sedan barnsben har jag hängt med i köket och bakat både med mormor och farmor. Att det ska göras på riktigt, från grunden med riktigt bra råvaror var något jag tidigt lärde mig. Detta har sedan hängt med och kommer alltid att vara min riktlinje.
Pulver och halvfabrikat är bannlysta i mitt kök!

Bakverken görs med kärlek och omsorg, de är exklusiva, unika och skräddarsydda efter varje kunds önskemål – du designar, jag bakar-. Allt bakas från grunden och av äkta råvaror såsom smör, grädde, färska ägg, äkta vanilj och riktiga bär, helst egen plockade från mina smultronställen. Allt görs för hand, från tårtbotten till vaniljkräm och sylt till dekorationer. I tillverkningen av dekorationer läggs otroligt mycket tid och omsorg, en enda ros kan ta upp till en timme att tillverka.

Genom att köpa din tårta av mig hjälps vi åt att bibehålla bagerihantverket och du får äta riktigt hembakt.